Boeken ter recensie

The Varieties of Grounded Theory The Varieties of Grounded Theory
Antony Bryant

In dit boek verkent Antony Bryant de breedte en diepte van de ‘grounded theory’ benadering, waarbij de jarenlange discussies rondom deze methodologie in kaart worden gebracht. Hij bekijkt voorts hoe technologische en theoretische ontwikkelingen invloed hebben op hoe de methodologie hedendaags in de praktijk wordt toegepast. Bryant kiest daarbij voor een internationaal en interdisciplinair perspectief.
Hier kunt u dit boek aanvragen voor recensie  in KWALON
Embodied Research Methods Embodied Research Methods
Torkild Thanem & David Knights

Torkild Thanem en David Knights verwerpen de dichotomie tussen ‘vlees en reden’ en tussen het lichamelijke en het sociale. Zij bespreken aanpakken waarbij het vermogen van het lichaam om kennis te ontwikkelen centraal staat. Deze aanpakken verrijken het begrip van hoe mensen leven, werken en interacteren in de sociale wereld middels hun lichaam. Zowel methoden, praktijken en persoonlijke ervaringen rondom ‘het lichaam in het onderzoeksproces’ worden gedeeld.
Hier kunt u dit boek aanvragen voor recensie  in KWALON
Doing Digital Methods Doing Digital Methods
Richard Rogers

Dit boek besteedt aandacht aan concrete methoden die nodig zijn ‘in going native digitally’. Rogers deelt case studies en bespreekt relevante context. Maar vooral komen aan bod specifieke technieken, gerelateerd aan populaire platforms en zoekmachines. Denk aan het werken met Google als ‘research machine’, het verwerken van Twitter gesprekken, of het onderzoeken van hashtags op Instagram.
Hier kunt u dit boek aanvragen voor recensie  in KWALON